| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
TiNyKa

Pridružen/-a: Sre Dec 2005 19:01 Prispevkov: 173
|
Objavljeno: Pon Mar 13, 2006 2:01 pm Naslov sporočila: Odškodnina |
|
|
|
Zdravo
Mi lahko kdo pomaga pri naslednjem problemu:
Namreč od zavarovalnice sem dobila poravnavo, kakšen znesek mi pripada: Zapisano je sledeče:
- premoženjski stroški *****
- nepremoženjski stroški ****
- odvetniški stroški ****
Zdaj pa me zanima, če si lahko odvetnik kljub temu, da je zavarovalnica že obračunala stroške zaračuna provizijo? Torej bi jaz dobila odškodnino za premoženjske in nepremoženjske stroške. On pa hoče še od tega svojo provizijo
Ima kdo izkušnje s tem? _________________ Lep Pozdrav... |
|
| Nazaj na vrh |
|
|
cofek
Pridružen/-a: Ned Okt 2006 22:27 Prispevkov: 10
|
Objavljeno: Tor Maj 05, 2009 9:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
|
Zdravo!
Pri odškodninskih zadevah je tako, da zavarovalnica po sklenjeni poravnavi in izstavljenem računu odvetniku plača odvetniške stroške po novem ZOdvT (kako se obračunavajo ti stroški sedaj ne bom razlagala, ker je prezakomplicirano). Pomembno pa je, da ima po tem zakonu odvetnik tudi pravico do nagrade (ki jo ti imenuješ provizija). Višina provizije z zakonom ni določena, tako da jo lahko odvetnik prosto določi.
V praksi je povsod tako (pri odvetnikih in odškodninskih družbah), da od zneska odškodnine obračunajo t.i. provizijo oz. pri odvetnikih je to nagrada. Razlika je samo v % provizije: odvetniki jo lahko prosto določijo, pri odškodninskih družbah pa je ta ponavadi določena s pogodbo.
Upam, da ti je moj odgovor pomagal.
LP. |
|
| Nazaj na vrh |
|
|
cofek
Pridružen/-a: Ned Okt 2006 22:27 Prispevkov: 10
|
Objavljeno: Tor Maj 05, 2009 9:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
|
ups sem spregledala datum te objave
no upam pa, da bo ta odgovor komu drugemu v pomoč  |
|
| Nazaj na vrh |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|