Ko beseda nanese na analni seks, pogosto pride na plano prenekateri predsodek. A razloga za to ni, sploh če upoštevamo dejstvo, da lahko z analno stimulacijo doživljamo neverjetne orgazme, ki so celo še boljši od klasičnih. Kljub temu pa pri analnem seksu velja za popolni užitek – in nenazadnje tudi varnost – upoštevati kar nekaj priporočil, ki vam ji predstavljamo v nadaljevanju.

Za analni seks si vzemite čas, predvsem pa bodite nežni

Pri analnem seksu je pomembo, da je predigra nežna, vključevati pa mora veliko nežnega masiranja zadnjice, da se bodo mišice sprostile. Ker je anus prepleten s številnimi živčnimi končiči, se namreč lahko – ob neustreznem ravnanju – zelo hitro pojavi neprijetni občutek ali celo bolečina. Prav zaradi tega je pomembno, da se analnega seksa lotite počasi in nežno, ob tem pa spremljajte odzive partnerja. V kolikor se pojavi kakršno koli nelagodje, počakajte, da se partner ponovno sprosti, saj se bodo s tem sprostile tudi mišice anusa, kar bo omogočilo lažjo penetracijo. Nadalje je pomembno, da pri analnem seksu uporabite tudi lubrikant, ki naj bo izdelan na vodni osnovi. Za razliko od vagine, anus namreč ne vsebuje naravnega lubrikanta, zato lahko s penetracijo poškodujete danko ali celo povzročite raztrganine. Uporaba lubrikanta je zato obvezna – tudi zato, da bo užitek zagotovo obojestranski.

In, končno, nikar ne pozabite na kondom, ki vas bo varoval tako pred številnimi spolno prenosljivimi boleznimi, (kot so gonoreja, klamidija, genitalne bradavice, virus HIV, …), kot tudi pred bakterijami, ki živijo v anusu. Le-te lahko pri partnerju povzročijo okužbo, zato po analnem seksu vedno zamenjajte kondom, da ne bi prišlo do okužbe nožnice ali sečil.

Analni seks lahko prakticirajo tako ženske, kot moški – sploh slednji pa pri tem (zaradi draženja P točke oziroma prostate, ki se stimulira prav čez analno odprtino) običajno doživljajo doslej povsem nepoznane vrhunce. Zato – kot smo že napisali uvodoma – razloga, da bi se zaradi predsodkov odrekli temu užitku, ni.

Objave iz iste kategorije: