Slovenija je med državami na svetu, ki so najbolj pokrite z gozdom. Verjetno je prav to razlog, zakaj je bila lesna industrija že od nekdaj izredno pomemben del gospodarstva. Slovenski proizvajalci pohištva slovijo po svojih kakovostnih proizvodih, ki so izdelani z dolgo tradicijo mojstrske obdelave lesa.

Med vsemi podjetij, ki se ukvarjajo z izdelavo pohištva, je prav podjetje Alples med najstarejšimi in največjimi. Njihova zgodovina sega v leto 1955, že od samega začetka pa se nahajajo v Železnikih. Kljub temu, da ima podjetje že dolgo tradicijo, pa vedno znova sledijo modnim smernicam in trendom ter pohištvo oblikujejo po sodobnih principih. Hkrati pa za razliko od mnogih proizvajalcev pohištva ne odstopajo od svoje tradicionalne kvalitete, ki zagotavlja brezskrbno uporabo pohištva ter dolgo življensko dobo.

Alples je verjetno najbolj znan po svojem pohištvu za spalnice (trenutno imajo v ponudbi kar 8 različnih modelov), vendar pa izdelujejo opremo za celoten dom, od kuhinje do predsobe. Vsi v podjetju se trudijo, da bi pohištvo Alples kupcu zagotavljalo kar najboljše razmerje med kakovostjo in ceno.

Čeprav se v Alplesu tradicionalno niso ukvarjali z izdelavo kuhinj, pa so pred nekaj leti v svoj proizvodnji program vpeljali tudi slednje, saj so opazili lukno v slovenskem prostoru. Le ta je nastala zaradi propada nekaterih večjih slovenskih proizvajalcev kuhinj. Prav zaradi tega je kupec ostal skoraj da obsojen na nakup uvožene kuhinje ali pa na izdelavo v manjših mizarskih delavnicah. Danes ima Alples v ponudbi 4 modele kuhinj, v kratkem pa načrtujejo še dodatne modele

Tudi na področju pohištva za dnevne sobe je Alples v zadnjih letih zelo aktiven. Po lansiranju dveh novih modelov v zadnjem času (Prizma in Nirvana), do konca leta načrtujejo še predstavitev dodatnih modelov. Novi modeli so namenjeni predvsem mlajši populaciji, saj jih odlikujejo čiste, sodobne linije ter nekoliko nižja cena.

Poleg truda na tradicionalnih trgih, se v podjetju trudijo tudi na novih izvoznih trgih, tako znotraj kot tudi zunaj Evrope. Na določenih tržiščih pohištvo prodajajo pod lastno blagovno znamko, spet na drugih razvijajo in proizvajajo pohištvo za tuje blagovne znamke. Predvsem na trgih zunaj Evrope pa delajo predvsem na področju inženiringa pri opremljanju večjih objektov, kot so hoteli, domovi za ostarele in podobno.

Objave iz iste kategorije: