Ker tiskamo prav vsi, se slej ko prej vsak izmed nas znajde v položaju, ko ga tiskalnik prijazno opozori na prazne kartuše. Taka situacija pa vedno porodi tudi vprašanje, ali kupiti originalne ali kompatibilne kartuše in ali je sploh smiselno kupovati originalne kartuše, ki so bistveno dražje, ko pa je mogoče za manj denarja kupiti nekaj, kar je videti povsem enako in služi enako dobro? Pa je temu res tako; so kompatibilne kartuše res po svoji kvaliteti primerljive z originali? V želji, da bi našla odgovore na vsa zgoraj navedena vprašanja, sem se odločila, da bom končno tudi sama preizkusila kompatibilne kartuše.

Kompatibilne kartuše sem naročila v spletni trgovini kartuše.net, ki me je prepričala tako z nizkimi cenami in uporabnikom prijazno spletno stranjo, kot tudi s 100% garancijo na izdelke ter hitro in (ob nakupu nad določeno vrednostjo artiklov) brezplačno dostavo. Na tem mestu naj še omenim, da je v omenjeni spletni trgovini mogoče izbirati med kompatibilnimi kartušami in tonerji za večino tiskalnikov (Canon, Epson, HP, Lexmark, Brother, Dell, Samsung, Xerox,…). Ker sama uporabljam multifunkcijsko napravo Canon Pixma MX725 Series, ki uporablja 5 različnih kartuš, ki so ločene od glave, sem lahko izbirala bodisi med nakupom celotnega seta kartuš, bodisi med nakupom posamičnih kartuš. Slednja varianta je sicer nekoliko dražja, zato sem se raje odločila za nakup celotnega seta in tako dodatno prihranila. Nakup v spletni trgovini kartuše.net je izjemno enostaven in hiter, ker pa sem naročilo oddala v dopoldanskih urah, sem svoje kartuše prejela že naslednjega dne. Dodaten plus, ki se je znašel na moji check listi. Vstavljanje kartuš je potekalo povsem brez zapletov, saj je pakiranje kartuš enostavno, tiskalnik pa jih je takoj prepoznal. Kar se pa tiče kakovost izpisa – le-ta je bila, kljub moji skepsi, zelo dobra in tako povsem primerljiva z izpisom, narejenim z originali. Nevšečnosti z nepotiskanimi deli papirja in/ali velikimi odstopanji v barvah, tako ni bilo. Prav tako ni bilo zaslediti zamakanja na ohišju kartuš, niti ni bilo potrebno čiščenje glave.

Če povzamem, kakovost kompatibilnih kartuš je bila v vseh pogledih primerljiva z originali, medtem ko je bila njihova cena bistveno nižja. Sama jih bom tako – zaradi vseh naštetih prednosti – vsekakor uporabljala tudi v prihodnje.

Objave iz iste kategorije: