Prišel je čas, ko so službene zabave v vsakem podjetju skoraj obveza. Ampak to ni zabava kot katerakoli druga, ampak je priporočljivo, da se držite nekaterih nenapisanih pravil. To pa samo zato, da boste lahko po novem letu brez sramu spet prišli v službo.

Uživanje prevelikih količin alkohola lahko vpliva na vašo sposobnost presoje, zato je priporočljivo, da je vnos alkoholnih pijač manjši kot ponavadi na kakšni zabavi. Tudi uživanje dovolj velike količine vode je primerno.

Tudi če ste samski, službena zabava ni primeren prostor za afere, sploh pa ne za tiste samo za eno noč, ker ne želite potem gledati spdelavca oziroma sodelavke vsak dan v službi. Če pa se že odločite za flirtanje, pa naj bo to kar se da diskretno.

Česar ne bi oblekli v službo, ne oblečite niti na službeno zabavo. Lahko si omislite sicer bolj slavnostno oblačilo samo naj ne bo nekaj pretiranega.

Tudi teme pogovorov so zelo delikatna zadeva. Ponavadi se na takšnih zabavah ne pogovarjamo isto kot v službi samo še vseeno obstajajo neka pravila. Prav tako pa tudi obrekovanje ni primerno, sploh pa ne, če te osebe ni na službeni zabavi.

Na službeno zabavo pojdite raje sami, to pomeni brez partnerja, če seveda ni izrecno tako napisano oziroma povedano. Če pa že lahko pripeljete partnerja ali konkretno prijatelja oziroma prijateljico, pa vedno pazite na izbor spremljevalca. Ker veste kaj se govori: “povej mi skom in povem ti, kdo si”. Seveda je treba o vsem malo povedati določene stvari, da bodo vsi vedeli kaj naj pričakujejo.

Objave iz iste kategorije: