Ste sredi prenavljanja vašega doma in iščete cenovno ugodno, hitro ter enostavno rešitev za popestritev pustih, enobarvnih sten? Potem so stenske nalepke, kot naročene za vas, saj boste z njimi v trenutku in brez nepotrebne packarije, ustvarili dom vaših sanj. A, čeprav je nameščanje stenskih nalepk sila enostavno, kakšen dobronameren nasvet, ki bo vaše delo dodatno olajšal, vedno pride prav. Zato smo za vas v spodnjih vrsticah navedli nekaj trikov, s katerimi bo namestitev stenskih nalepk kar se da lahka in profesionalna. Priporočam kvalitetne stenske nalepke, ki jih lahko dobite na www.stenska-nalepka.si.

Preden se lotite transformacije vaših sten, si vedno pripravite ustrezno delovno površino, na katero boste lahko odložili stensko nalepko in sledeče pripomočke: krpo iz mikrovlaken, svinčnik, ravnilo ter plastično gladilko. Namesto slednje lahko uporabite tudi plačilno ali kako drugo kartico. V kolikor je bila stenska nalepka zvita, jo pred namestitvijo razvijte na mizo ter nekoliko počakajte, da se bo nalepka zravnala. Če nalepko dobro pogledate, lahko opazite, da je sestavljena iz več manjših delov oziroma kosov, ki se na steno prilepijo posamično. Glavni razlog za to, se skriva v lažjem nameščanju stenskih nalepk in možnosti unikatne okrasitve vaših sten. Ko se je nalepka zravnala, se lahko lotite “pravega” dela. Steno, na katero želite namestiti nalepko, najprej obrišite s krpo, ki ne pušča sledi. Nato si na steni s pomočjo ravnila, s svinčnikom začrtajte mesta, na katera želite namestiti posamezne dele nalepke. To je še posebej pomembno, v kolikor nameščate nalepke s citati, saj boste s tem preprečili, da bi vam črke pobegnile iz optimalne linije. Večina stenskih nalepk je sicer izdelana na način, da jih zgolj odlepite s podlage in prilepite na želeno površino, zato verjamemo, da pri samem nameščanju ne bo nobenih težav. Ko ste nalepko namestili na steno, jo za konec še pogladite z gladilko. S tem boste namreč odstranili vse majhne mehurčke, ki so utegnili nastati ob namestitvi.

Še nekaj nasvetov za konec:

– Stenskih nalepk ne nameščajte na površino, ki je izpostavljena direktni sončni svetlobi, visokim temperaturam ali vlagi, saj se bo zaradi tega prej odlepila.
– Stenske nalepke so namenjene dekoraciji notranjih sten, zato jih ne nameščajte na zunanje površine objektov, saj bodo zaradi neustrezne podlage in izpostavljenosti vremenskim vplivom, prej odpadle.
– Nalepko vedno namestite na steno, ki je povsem suha. Zato, v kolikor ste stene pred nedavnim prepleskali, z namestitvijo stenske dekoracije počakajte vsaj dva do tri tedne.

Objave iz iste kategorije: